Des de 1922, defensem la llibertat d'expressió i els drets lingüístics, salvaguardem el patrimoni literari català i promovem el diàleg intercultural.
El PEN Català acull durant un període de dos anys un escriptor o escriptora amenaçat com a conseqüència dels seus escrits.
Promovem la traducció literària per tal de superar la barrera de la diferència idiomàtica que impedeix la comprensió entre els pobles. Treballem tant per difondre la literatura catalana en altres llengües com per prestar suport a la traducció de les obres de la literatura universal al català.
Treballem per l’afirmació i la defensa dels drets lingüístics. El PEN Català va impulsar la redacció de la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, signada per 41 centres PEN, 66 ONG i 41 experts en drets lingüístics de tot el món.
El PEN Català fa un seguiment de les violacions dels drets humans comeses contra escriptors, editors, traductors i periodistes de tot el món i organitza campanyes en favor seu.
Vols estar informat de les nostres publicacions i activitats a través de la newsletter?
Pots ser soci o sòcia de ple dret si ets escriptor de qualsevol branca, periodista, editor o traductor i comparteixes els valors fundacionals del PEN.
Si no ets escriptor i vols sumar-te a la defensa de les llengües i la llibertat d’expressió pots formar part del Cercle d’Amics del PEN.
Ajuda’ns a seguir defensant la llengua i la llibertat d’expressió.
Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )
Una de les estratègies més antigues i d’èxit del Comitè d’Escriptors Perseguits ha estat l’elecció d’escriptors empresonats o perseguits com a membres honoraris per part dels diferents centres locals. Aquest mètode permet donar especial atenció a casos específics i és profitós tant pels membres del PEN que s’encarreguen dels casos, com pels escriptors empresonats que reben un recolzament moral.
Zehra Doğan
(Turquia, 1989)
Dareen Tatour
(Israel, 1982)
Ramón Esono
(Guinea Equatorial, 1977)
Cesario Padilla
(Hondures)
Dina Meza
(Hondures, 1963)
Anna Politkòvskaia
(Nova York, 1965 - Moscou, 2006)
Siamak Pourzand
(Iran, 1931)
Normando Hernández González
(Cuba, 1969)
Tohti Tunyaz
(Regió Autònoma de Xinjiang - Xina, 1959)
Iván Hernández Carrillo
(Cuba, 1971)
Aung Sang Suu Kyi
(Myanmar, 1945)
Mario Enrique Mayo Hernández
(Cuba, 1965)
Adolfo Fernández Saínz
(Cuba, 1947)