Des de 1922, defensem la llibertat d'expressió i els drets lingüístics, salvaguardem el patrimoni literari català i promovem el diàleg intercultural.
El PEN Català acull durant un període de dos anys un escriptor o escriptora amenaçat com a conseqüència dels seus escrits.
Promovem la traducció literària per tal de superar la barrera de la diferència idiomàtica que impedeix la comprensió entre els pobles. Treballem tant per difondre la literatura catalana en altres llengües com per prestar suport a la traducció de les obres de la literatura universal al català.
Treballem per l’afirmació i la defensa dels drets lingüístics. El PEN Català va impulsar la redacció de la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, signada per 41 centres PEN, 66 ONG i 41 experts en drets lingüístics de tot el món.
El PEN Català fa un seguiment de les violacions dels drets humans comeses contra escriptors, editors, traductors i periodistes de tot el món i organitza campanyes en favor seu.
Vols estar informat de les nostres publicacions i activitats a través de la newsletter?
Pots ser soci o sòcia de ple dret si ets escriptor de qualsevol branca, periodista, editor o traductor i comparteixes els valors fundacionals del PEN.
Si no ets escriptor i vols sumar-te a la defensa de les llengües i la llibertat d’expressió pots formar part del Cercle d’Amics del PEN.
Ajuda’ns a seguir defensant la llengua i la llibertat d’expressió.
Sí! El nostre web s'adapta a dispositius mòbils, però encara està en desenvolupament. Per veure-la ara correctament, consulta-la des d'una mida de pantalla major de 1100px ; )
Nascut el 1975 a Iran, és periodista i realitzador de documentals. Al llarg de la seva carrera ha treballat per a la cadena Islamic Republic of Iran Broadcaster (IRIB), diaris com Tehran-e Emrouz, Hamshahri, Jaam-e Jam, Etemad, Etemad-e Melli, Shargh i Iran i agències de notícies com Mehr i Omid.
Des que el 2005 va iniciar un projecte per filmar una pel·lícula sobre els problemes de la societat de l’Iran, va començar a ser perseguit al seu país. El 2007 el govern iranià va forçar el seu acomiadament del diari Iran, i va ser arrestat i torturat per les autoritats iranianes en tres ocasions, l’any 2008, 2009 i 2010. A finals de 2010 Farahani va poder fugir amb la seva família cap a Turquia, i d’allà va volar fins a Dinamarca, on resideix actualment. El 2014 va publicar seu documental We Are Journalists, que reflecteix les dificultats que pateixen els periodistes a Iran en el seu intent d’expressar-se lliurement i lluitar per la democràcia a través de més de 150 entrevistes a periodistes iranians.
Acte de lliurament