Els esmorzars de la FOCIR tenen com a objectiu sensibilitzar sobre el dret i el deure a les relacions internacionals de les organitzacions catalanes i, alhora, difondre i donar visibilitat a la seva tasca. 

El PEN Català ha participat avui, com a entitat convidada, als “Esmorzars de la FOCIR”, una paltaforma pensada per donar a coneixer a l’opinió pública la importància de la internacionalització de la societat civil. En aquest context el PEN ha tingut l’oportunitat de presentar els seus objectius, la seva estrutura en comitès i el seu programa de treball.

En el transcurs de l’esmorzar també s’ha pogut escoltar i donar veu a Sihem Bensedrine, periodista que s’ha vist obligada a marxar del seu país, Tunísia, i a qui Barcelona ha acollit dins del Programa Escriptor Refugiat coordinat pel PEN Català. Sihem Bensedrine, redactora en cap de Ràdio Kalima des de 1999, ha viscut greus assetjaments policials, ha estat empresonada i ha patit una forta campanya de difamació en el seu país. Sihem ha denunciat Tunísia, un país aparentment democràtic però que amaga una societat tancada sense llibertat d’expressió en la que els mitjans són controlats pel govern. Com a prova Sihem ha destacat que, en les darreres eleccions, del total de l’espai assignat als anuncis electorals un 97% va ser per al partit de Ben Alí.

El PEN Català també ha aprofitat aquesta tribuna per donar a conèixer un informe on denuncia l’ús anecdòtic del català a la Justícia. La situació legal del català, tot i ser llengua cooficial, no és equivalent a la del castellà, sobretot en l’àmbit jurídic, aquesta és una de les conclusions que recull l’informe presentat ahir a les Nacions Unides en motiu de l’Examen Periòdic Universal al que es sotmet enguany Espanya.