Delegats de centres PEN d’arreu d’Europa, entre ells el delegat del PEN Català Carles Torner, visiten Kíiv convidats pel PEN Ucraïna a la VIII Trobada regional de centres PEN. Aquesta trobada té lloc des de dimecres 15 a dissabte 18 de maig. I comptarà amb la participació dels centres PEN d’Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, així com la presidenta del PEN Francès i delegats dels centres PEN de Geòrgia i Països Baixos.

El programa que ha preparat el PEN Ucraïna inclou una sèrie de reunions amb artistes, defensors dels drets humans, escriptors, editors i voluntaris, així com visites a museus per conèixer millor la seva feina en temps de guerra. Visites a les zones alliberades de les regions de Kyiv i Chernihiv, com Bucha i Yahidne. Un debat sobre la situació actual d’Europa. I espais de treball i trobada pels diferents centres PEN.

Tot i que el viatge no inclourà visites a les zones de conflicte, els delegats estan preparats per explorar les seves proximitats i entendre millor els desafiaments que enfronten les comunitats locals. Amb tot, aquesta trobada promet ser un pas significatiu cap a la comprensió i la solidaritat internacionals en un moment crític per a la regió.