Aquest dilluns 26 de febrer s’ha presentat el manifest “Protestar no és terrorisme“, impulsat per Òmnium i Irídia. Més de 150 entitats i més de 200 personalitats catalanes d’organitzacions socials, sindicats, el sector cultural i periodistes s’han adherit a aquest manifest, entre elles el PEN Català. El manifest s’emmarca en la protesta contra la persecució i investigació per terrorisme de desenes de persones dins de la causa contra el Tsunami Democràtic, sota el lema “Protestar. Manifestar-se. Mobilitzar-se. Són Drets Fonamentals”. Donada la gravetat d’aquestes acusacions i l’escalada contra el Dret a la Protesta, la societat civil no pot restar impassible.

Una part dels signants i representants de les entitats s’han aplegat a la plaça del Rei de Barcelona, on Ana Polo, Mònica Terribes, Jordi Basté, Laura Rosel i Jordi Évole han llegit el manifest.

Aquest text reclama que es prenguin les mesures necessàries per aturar la utilització de la justícia en la persecució política contra les mobilitzacions socials i l’exercici de drets fonamentals i que es retirin les imputacions de terrorisme a activistes. També reivindica l’exercici del dret a protesta dels milers de persones que van sortir al carrer legítimament i democràticament per expressar el seu rebuig a la sentència que condemnava líders polítics i socials a un empresonament injust, fent referència a la sentència judicial del procés.

Llegeix i adhereix-te al manifest